Elkészítés: Az élesztőt a cukorral összekeverjük, amikor elkezd megolvadni, akkor hozzáadjuk a tészta többi alapanyagát, és nem túl kemény, nem túl lágy tésztává dolgozzuk. Nem kell dagasztani. Ha kész, félretesszük, és hagyjuk kelni, aíg a szószt elkészítjük.
Egy kisebb lábasban a paradicsomszószhoz szükséges alapanyagokat összeforraljuk, hogy sűrű, krémes legyen.
A fritőzben az olajat kb. 180 fokra melegítjük. Egy kb. 5 cm átmérőjű gombóc tésztát lecsípünk, kézben kb. 12 cmre kinyújtjuk (tenyér méretű). A tésztára kenünk a paradicsomos krémből, ráteszünk egy darabka sajtot, a tésztát összefogjuk akár gombóccá, vagy a széleit összefonva.
Forró olajban kisütjük. Melegen együk, amikor még a sajt olvadt benne. Ebből a mennyiségből kb, 12 db lesz. Nagyon laktató, finom és gyors ebédre, vacsorára, bulira.