Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors parajos penne

Parajos penne

Hozzávalók

  • 40 dkg penne
  • 40 dkg friss vagy mirelit spenót
  • 3 szál zöldhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1-2 evőkanál krémsajt
  • 3 evőkanál vaj
  • bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg parmezán (lereszelve)

Elkészítés

    1. A tésztát a csomagoláson lévő leírás szerint sós vízben kifőzzük. A zöldhagymát megmossuk, vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átpréseljük. A vajat egy teflonserpenyőben felolvasztjuk.
    2. Dobjuk rá a hagymát, egy kissé megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a spenótot és a fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Addig pároljuk, míg a spenót össze nem esik, majd hozzáöntjük a tej színt, és belekeverjük a krémsajtot. Összefőzzük az egészet, és ízlés szerint pépesítjük.
    3. A spenótos keveréket a forró tésztához adjuk. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

A spenóthoz remekül illik a parmezán sajt. Ha diétásan szeretnénk elkészíteni a fogást, vaj helyett használjunk olívaolajat, hagyjuk el a tejszínt, valamint a krémsajtot, a tészta pedig legyen teljes kiőrlésű.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin