Igazi egyszerűen, fiomat recept, amit kár lenne kihagyni, ha szereted a csirkemellet. A töltelék összetevőit, kedvünk- és a hűtő tartalma szerint kedvünkre variálhatjuk.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
125g mozzarella
10 dkg piros kaliforniai paprika
10 dkg zöld kaliforniai paprika
5 dkg lila hagyma
1 ek tárkony
3 ek tejföl
4 szelet császárszalonna
Ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
1. A mozzarellát villával összetörjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikákat, lila hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal, hozzáadjuk a tejfölt és alaposan összekeverjük.
2. A csirkemellet megmossuk, papírtörlővel szárazra törljük, elfelezzük, és zsebecskéket vágunk bele. Sózzuk, borsozzuk, majd minden zsebecskébe teszünk a töltelékből. Ha megtöltöttünk minden zsebet, áttekerjük baconnel és 180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő, sütőnként eltérhet).
Ízlés szerint friss salátával, rizzsel, burgonyával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 50 perc