Előkészítés: A narancsot alaposan megmossuk, vékonyan meghámozzuk, és a héját apró darabokra vágjuk. Kettő levét kinyomjuk, a harmadikat vékonyan felkarikázzuk.
Elkészítés: A narancs héját kis serpenyőbe tesszük, felöntjük 1 dl vízzel. Lefedjük, és lassú tűzön 10 percig főzzük. (Amíg megpuhul.) Hozzáadjuk a kristálycukrot, tovább melegítjük, hogy szirupos legyen majd hűlni hagyjuk. Belekeverjük a narancs levét. A tejszínhabot a porcukorral habosra verjük. Belekeverjük a krémtúrót, majd az egészet a narancsos sziruphoz adjuk. Mielőtt tálaljuk, alaposan behűtjük, a narancskarikákkal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre