Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors mogyorós-mazsolás keksz (tej- és tojásmentes recept)

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg tejmentes vaj
  • 22,5 dkg porcukor
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 1 ek juharszirup
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 4,5 dkg mogyoró
  • 4,5 dkg mazsola

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük, és helyezzünk sütőpapírt két sütőlapra.
    2. Öntsük a tejmentes vajat, cukrot, vaníliakivonatot és a juharszirupot egy nagy keverőtálba, és keverjük össze őket egy kanállal, míg krémessé nem válik a massza. Majd adjuk hozzá a krémhez a lisztet, a sütőport és a sót. Így egy sűrű, de formázható tésztát kapunk.
    3. Éles kést vagy mozsarat is használhatunk, hogy szárított borsónyi méretű darabokra vágjuk vagy törjük a mogyorót. Öntsük a mogyorót és a mazsolát a tálba, és egyenletesen oszlassuk el a tésztában.
    4. Kanalazzunk diónyi méretű tésztadarabokat a sütőlapra. A labdácskák között 4 cm legyen a távolság (így lehet, hogy több részletben tudod csak kisütni a sütiket). Lapítsuk le egy kicsit őket, de nem kell, hogy igazán laposak legyenek.
    5. Helyezzük a sütőlapokat a sütőbe, és süssük 13-15 percig a sütiket, félidőben fordítsuk meg, hogy egyenletesen süljenek. A sütik akkor vannak készen, amikor a szélük aranybarna, de középen kissé halványabbak. Ekkor vegyük ki a sütőlapokat a sütőből, de 5-10 percig hagyjuk rajtuk a sütiket, hogy megszilárduljanak, majd utána óvatosan tegyük át őket hűlni egy sütőrácsra.

      Nézd meg az elkészítést videón! >>> 

Megjegyzés

Recept, fotó és videó: BOSH! Egyszerű receptek, elképesztő ízek, csupa vegán; Bioenergetic Kiadó, 5990 Ft

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin