Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors meggyes-tejfölös lepény

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 15 dkg szoba hőmérsékletű vajat, 20 dkg cukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 2 tojást, 25 dkg lisztet, 1/2 csomag sütőport, 2 dl hideg tejet, és tovább keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Közepes méretű, sütőpapíros tepsibe öntjük, és 170-180 fokon 10 percig sütjük, amíg picit elkezd halványan barnulni a tészta.

Kivesszük a sütőből, és a magozott meggyet rászórjuk. Összekeverünk 3 tojást, 4 dl tejfölt, 3 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és a meggy tetejére öntjük. Visszatoljuk a sütőbe, és 170-180 fokon 20 percig sütjük, amíg a teteje világosbarna színűre meg nem pirul.

Langyosan szeleteljük, porcukorral szórva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss