Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnás sajttorta (laktóz- és gluténmentesen)

Hozzávalók

  • A pitetésztához:
  • 8 dkg margarin LIGA
  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 3 ek tejföl laktózmentes
  • ½ csomag sütőpor gm
  • 1 csipet só
  • Krémhez:
  • 25 dkg sajtkrém laktózmentes
  • 3 ek nádcukor
  • 1 dl tejszín laktózmentes
  • 2 mk tápiókaliszt
  • 2 db tojás
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 csipet só
  • Díszítés:
  • málna

Elkészítés

    1. A mandulatlisztet, rizslisztet, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, majd a tejfölt. Alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát fél órára hűtőbe tesszük. 
    2. Egy tálba tesszük a sajtkrémet, a tejszínt, a tápiókalisztet, a nádcukrot, a citromlevet, és a két felvert tojást. Megsózzuk, homogonné keverjük, majd a felhasználásig a hűtőben tároljuk. 
    3. A pitetésztát egy tortaforma aljába nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben félig megsütjük. Ráhelyezzük a tortaforma oldalát, majd a pitetésztára öntjük a sajtkrémet. A tetejét málnával díszítjük.
    4. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin