Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors málnás-habos desszert

45 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag

Elkészítés

Elkészítés: A tej-víz keveréket csipetnyi sóval, cukorral, citromhéjjal feltesszük főni, majd hozzáadjuk a megmosott rizst. Kb. 10 perc lassú főzés után elzárjuk a tűzhelyet, lefedve hagyjuk saját gőzében párolódni, majd hideg vizes fürdőben mielőbb lehűtjük.

A málnát megcukrozzuk, a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.

A kihűlt rizst összekeverjük a tejszínhab 3/4 részével, és üvegpoharakba rétegezzük a málnával. A maradék tejszínhabbal, pár félretett málnaszemmel, mentalevéllel díszítjük, jól behűtve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss