Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors málnás-habos desszert

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 6 személyre:
  • 25 dkg jázmin rizs
  • 2,5 dl tej + 2,5 dl víz
  • kevés reszelt citromhéj
  • kb. 2 evőkanál cukor - ízlés szerint
  • csipetnyi só
  • 40 dkg málna
  • 2 evőkanál porcukor - ízlés szerint
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag (bourbon) vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tej-víz keveréket csipetnyi sóval, cukorral, citromhéjjal feltesszük főni, majd hozzáadjuk a megmosott rizst. Kb. 10 perc lassú főzés után elzárjuk a tűzhelyet, lefedve hagyjuk saját gőzében párolódni, majd hideg vizes fürdőben mielőbb lehűtjük.

    A málnát megcukrozzuk, a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.

    A kihűlt rizst összekeverjük a tejszínhab 3/4 részével, és üvegpoharakba rétegezzük a málnával. A maradék tejszínhabbal, pár félretett málnaszemmel, mentalevéllel díszítjük, jól behűtve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin