Elkészítés: A tej-víz keveréket csipetnyi sóval, cukorral, citromhéjjal feltesszük főni, majd hozzáadjuk a megmosott rizst. Kb. 10 perc lassú főzés után elzárjuk a tűzhelyet, lefedve hagyjuk saját gőzében párolódni, majd hideg vizes fürdőben mielőbb lehűtjük.
A málnát megcukrozzuk, a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A kihűlt rizst összekeverjük a tejszínhab 3/4 részével, és üvegpoharakba rétegezzük a málnával. A maradék tejszínhabbal, pár félretett málnaszemmel, mentalevéllel díszítjük, jól behűtve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre