Keress receptre vagy hozzávalóra

Gyors lecsós tarja rizzsel

Hozzávalók

  • 2 szelet tarja
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db zöld t.v. paprika
  • 1 db fehér t.v. paprika
  • 4 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 ek ketchup
  • bors
  • 1 tk cukor
  • 1 csomag gyors rizs

Elkészítés

    1. A húsokat megsózzuk, -borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítünk 1 ek olajat, belerakjuk a tarjaszeleteket, mindkét oldalukat elősütjük, majd 1 dl vizet öntünk alá, és megpároljuk őket.
    2. Amíg a hús párolódik, elkészítjük a lecsót. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, végül pedig a paradicsomot is. Megsózzuk, -borsozzuk, és együtt pároljuk tovább. 
    3. Amikor már majdnem zsírjára sül a tarja, belekeverjük a ketchupot, ízesítjük a cukorral, hogy a paradicsom savasságából elvegye. Ezután a megpárolt, zsírjára sült tarjára öntjük a lecsót, és összerottyantjuk.
    4. A riszt fűszeres, sós vízben zacskóstul kifőzzük. Ezzel tálaljuk a lecsós tarját.

Megjegyzés

A lecsó nemcsak önmagában finom, hanem húsokkal kombinálva is egy fantasztikus magyaros ízvilágot ad az ételnek.

szeker
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin