A húsokat megsózzuk, -borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítünk 1 ek olajat, belerakjuk a tarjaszeleteket, mindkét oldalukat elősütjük, majd 1 dl vizet öntünk alá, és megpároljuk őket.
Amíg a hús párolódik, elkészítjük a lecsót. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, végül pedig a paradicsomot is. Megsózzuk, -borsozzuk, és együtt pároljuk tovább.
Amikor már majdnem zsírjára sül a tarja, belekeverjük a ketchupot, ízesítjük a cukorral, hogy a paradicsom savasságából elvegye. Ezután a megpárolt, zsírjára sült tarjára öntjük a lecsót, és összerottyantjuk.
A riszt fűszeres, sós vízben zacskóstul kifőzzük. Ezzel tálaljuk a lecsós tarját.