Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors krémes-gesztenyés szelet

30 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 dl tej (nem sok csak amennyit felvesz)
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 1 csomag házikrémes por (Dr.Oetker)
  • A krémhez:
  • 31 db babapiskóta (230g)
  • 0,4 dl tej és 2-3 ek. rum (a forgatáshoz)
  • A tetejére:
  • 3 dl tejszín (habnak verve)
  • 1 csomag csokidara

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk, ne legyen túl ragacsos. A gesztenyés masszát egyenletesen a tálca aljára nyomogatjuk.
  2. A krémhez a tejet a "Házi krémes" porral habosra keverjük. A krém egyik felét rákenjük az alapra.
  3. Langyos, rumos tejbe forgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét - vigyázzunk - ne áztassuk el a piskótákat -, majd a krém másik felét is rákenjük.
  4. Végül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, és csokidarával díszíthetjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.

    GESZTENYÉS FINOMSÁGOK >>>

    11 GESZTENYÉS DESSZERT, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI >>> 

Megjegyzés

Gyors, egyszerű finomság. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss