Gyors krémes-gesztenyés szelet

default user icon

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • 15 dkg porcukor
  • 50 ml tej (nem sok csak amennyit felvesz)
  • Krém:
  • 8 dl tej
  • 1 csomag Dr.Oetker házikrémes por
  • Bele:
  • 31 db babapiskóta (230g)
  • 0,4 dl tej és 2-3 ek. rum (a forgatáshoz)
  • Tetejére:
  • 3 dl tejszín (habnak verve)
  • 1 csomag csokidara

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk, ne legyen túl ragacsos. A gesztenyés masszát egyenletesen a tálca aljára nyomogatjuk.
    2. A krémhez, a tejet, a "Házi krémes" porral habosra keverjük . A krém egyik felét rákenjük az alapra.
    3. Langyos, rumos tejbe forgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét - vigyázzunk, ne áztassuk el a piskótákat -, majd a krém másik felét is rákenjük.
    4. Végül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, csokidarával díszíthetjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Megjegyzés

Gyors, egyszerű finomság.

Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek