Gyors hummusz krém

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 75 g csicseriborsóliszt
  • 4 dl víz
  • 1 db citrom leve
  • kurkuma (piros paprikát is használhatsz helyette)
  • hing (apróra vágott hagymával tudod helyettesíteni)
  • bors
  • 2 ek. tahini (szezámmag krém)
  • 2-3 ek. olívaolaj

Elkészítés

    1. A csicseriborsólisztet a hinggel - vagy a hagymával -, a kurkumával, a sóval és a vízzel tegyük fel főni, és készítsünk belőle sűrű kását.
    2. Amikor kész, tegyük hozzá a citrom levét, a tahinit, a borsot és az olívaolajat, majd keverjük jól össze az egészet. Ha van otthon friss petrezselyem, akkor tálalásnál díszíthetjük azzal is.

Megjegyzés

Kenyérre kenve kiváló fehérje és tápanyagforrás. Ha esetleg megunnád - ami nem valószínű, de ha mégis:) - a fűszerezés változtatásával számtalan változatot ki tudsz próbálni:)

Vitai Kati
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek