Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors házi kenyér

default user icon
14 3.9/5

Hozzávalók

  • 1 bögre víz
  • 5 dkg élesztő vagy 1 csomag instant élesztő
  • 3 bögre liszt
  • 2 ek étolaj
  • szezámmag

Elkészítés

    1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha szükséges, még egy kis vízzel vagy liszttel korrigáljuk, hogy ne legyen se túl száraz, se túl ragacsos. Ezután kb. 10 percig letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk.
    2. A tésztát cipó formára gyúrjuk, beirdaljuk a tetejét, megszórjuk szezámmaggal, majd sütőpapírral bélelt formába tesszük, és 180 fokon (légkeverés esetén) kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha szép, pirosra sült a teteje és érezni az illatát.

      Még több kenyér házilag >>> 

      A legjobb péksütemény-receptek >>> 

      KOVÁSZOS FEHÉR KENYÉR >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gpmaria01
Ma találtam meg ezt a receptet. Nagyon gyorsan kellett vacsira kenyér, gondoltam próba-szerencse. Hát nagyon nagy szerencse! :D 1/3 rész teljes kiőrlésű tönkölyliszttel gyúrtam, és jénaiban sütöttem. Finom ropogós, belül pedig kellemes lukacsos állagú lett. Nagyon köszönöm a receptet!!
ZuzuPetals84
Azt szeretném kérdezni, hogy min/ miben kell sütni?Sima tepsin vagy jénaiban stb? Köszi!
Gaby76
A 2-es szamu kenyerbe 2 instant elesztot is raktam, kicsit jobban feljott es mar szinte eheto lenne, ha nem lenne nyers ez is. Ez 1 orat sult 180 fokon es sokkal vilagosabb, mint a fenykepen. Nem ertem! :-(
Gaby76
Most sutom a masodik szamut simalisztbol, az elso kevert kenyerlisztbol nem jott fel es nem sult at 45 perc alatt sem legkevereses sutoben :-( Remelem a simalisztes eheto lesz!
joozsu
A recept tökéletes. Én is vegyes lisztet használtam, az eredmény szuper. Köszi!
Zitt
Nem gondoltam volna, hogy ez az egyszerű recept ilyen jó. Kenyeret ilyen gyorsan... szinte hihetetlen. Nekem 2 decis csészém volt, 2 sima lisztet, 1 teljes kiőrlésű lisztet tettem bele, s az eredmény olyan lett, hogy még a kenyérsütőgéppel sem tudtam (bonyolult, sok összetevős receptek alapján) ilyen jó kenyeret sütni. Belseje puha, levegős, kiváló állagú, külseje ropogós. Annyit hibáztam, hogy kissé kevés sót tettem bele, de ez a legkevesebb. Köszönöm a receptet.
rozsazsa
Köszi a receptet, de mekkora csésze, hány decis? Annyi féle csésze és bögre van. A két decis csészéhez szerintem sok az 5 dkg élesztő... Köszi a segitséget....
EgoGabi
Én a három csésze lisztből egy csésze vlágos rozslisztet és két csésze finomlisztet használtam, kiváló lett az eredmény !
roseagi
Sziasztok! Majdnem az összes kenyerem belül nyers(es) lesz, a héját meg úgy kell lecsákányozni, pedig vizet is szoktam tenni a sütőbe. Ezt a receptet is megcsináltam, a fehér lisztes nem sikerült, amelyikben a zabkorpától kezdve a magokon át minden volt, az sikerült . Mit rontok el, segítsetek? Úgy szeretnék fini kenyeret gyártani!! Üdv,roseagi
lposztos
Nekem nincs légkeverős sütöm akkor hogy kell sütni. Köszi

Hasonló Receptek

Magazin