Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors gombás-borsós rizottó

MME MME
40 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A gombás borsós rizottó elkészítéséhez a serpenyőbe egy kevés olajat hevítünk. Hozzáadjuk a megtiszított, felszeletelt vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát, néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombaszeleteket.
  2. Ha levet eresztett a gomba, hozzáöntjük a rizst, kicsit pirítjuk, majd az egészet felöntjük fél liter zöldségalaplével, és kb. 10 percig főzzük.
  3. Hozzáöntjük a bort és a maradék alaplevelet, a citromhéjat és a borsót. Néhány percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomot.
  4. Az elkészült rizottót reszelt parmezánnal tálaljuk.  

Nézd meg videón, hogy készül a gombás-borsós rizottó:

Ezek is érdekelhetnek

Friss