Gyors forgácsfánk

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 dl langyos tej
  • 1 dl étolaj
  • kevés só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • olaj a sütéshez
  • vaníliás porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, lágyabb tésztát kell kapnunk. Lisztezett deszkán kb. 3-4 mm-es vastagra nyújtjuk, derelyeszaggatóval deltoid alakot vágunk (derelyeszaggató hiányában jó a pizzaszeletelő is). Mindegyiknek a közepébe teszünk egy kisebb vágást (hogy ne nagyon hólyagosodjon fel). Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Gyorsan elkészül és nagyon finom. Anyukám mindig így készíti.

A receptet és a fotót Isro.

H.Orsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Várszegi Rozália 4 évvel ezelőtt
Ebbe nem kell tojássárgája?

Hasonló Receptek

Magazin