Keress receptre vagy hozzávalóra

Gyors fokhagymaleves

Hozzávalók

  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 4 db metélőhagyma
  • 8 dl zöldségalaplé
  • 20 dkg félkemény sajt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 szelet kenyér
  • 1 tk majoránna
  • 2 ág petrezselyem

Elkészítés

    1.

    A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, és megpirítjuk a felforrósított vajon. Hozzáadjuk a felkarikázott metélőhagymát, és megpároljuk.

    2.

    Felöntjük a zöldségalaplével, és felfőzzük. Hozzáadjuk a lereszelt félkemény sajtot, és kb. 5 percig főzzük. Közben ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, majd botmixerrel pürésítjük.

    3.

    Kockára vágjuk a kenyeret, és a serpenyőben megpirítjuk zsiradék nélkül. A levest majoránnával és a felaprított petrezselyemmel ízestjük. Tányérokba szedve a pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

A hagymaleves tartalmassága, gazdagsága, selymessége tovább fokozható, ha sajtot is teszünk bele. A lágy, félkemény, kemény sajtok közül kedvünkre válogathatunk. Az olaszos hangvételű – sokszor paradicsomos - hagymalevesekben jó helyen van a pecorino vagy a parmezán, a francia levesekbe a svájci Gruyère, ementáli, gouda vagy épp trappista is kerülhet.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bednem 1 évvel ezelőtt
Nekünk nagyon bejött!

Hasonló Receptek

Magazin