Gyors fokhagymaleves

Hozzávalók

  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 4 db metélőhagyma
  • 8 dl zöldségalaplé
  • 20 dkg félkemény sajt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 szelet kenyér
  • 1 tk majoránna
  • 2 ág petrezselyem

Elkészítés

    1.

    Tisztítsunk meg 1 fej fokhagymát, zúzzuk össze a gerezdeket, és pirítsuk meg 1 ek felforrósított vajon. Adjunk hozzá 4 db felkarikázott metélőhagymát, és ezt is pároljuk meg.

    2.

    Öntsük fel 8 dl zöldségalaplével, és főzzük fel. Adjunk hozzá 20 dkg lereszelt félkemény sajtot, és főzzük kb. 5 percig. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.

    3.

    Vágjunk kockákra 2 szelet kenyeret, és pirítsuk meg serpenyőben, zsiradék nélkül. A levest ízesítsük 1 tk szárított majoránnával és 2 ág felaprított petrezselyemmel. Tálaljuk tányérokba szedve, a pirított kenyérkockákkal.

A hagymaleves tartalmassága, gazdagsága, selymessége tovább fokozható, ha sajtot is teszünk bele. A lágy, félkemény, kemény sajtok közül kedvünkre válogathatunk. Az olaszos hangvételű – sokszor paradicsomos - hagymalevesekben jó helyen van a pecorino vagy a parmezán, a francia levesekbe a svájci Gruyère, ementáli, gouda vagy épp trappista is kerülhet.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 3 hónappal ezelőtt
Nekünk nagyon bejött!

Magazin