Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors fokhagymaleves

30 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, és megpirítjuk a felforrósított vajon. Hozzáadjuk a felkarikázott metélőhagymát, és megpároljuk.
  2. Felöntjük a zöldségalaplével, és felfőzzük. Hozzáadjuk a lereszelt félkemény sajtot, és kb. 5 percig főzzük. Közben ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, majd botmixerrel pürésítjük.
  3. Kockára vágjuk a kenyeret, és a serpenyőben megpirítjuk zsiradék nélkül. A levest majoránnával és a felaprított petrezselyemmel ízestjük. Tányérokba szedve a pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

A hagymaleves tartalmassága, gazdagsága, selymessége tovább fokozható, ha sajtot is teszünk bele. A lágy, félkemény, kemény sajtok közül kedvünkre válogathatunk. Az olaszos hangvételű – sokszor paradicsomos - hagymalevesekben jó helyen van a pecorino vagy a parmezán, a francia levesekbe a svájci Gruyère, ementáli, gouda vagy épp trappista is kerülhet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss