Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors és puha mézeskalács

60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • A mézeskalácshoz:
  • 50 dkg liszt
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 tk őrölt fahéj vagy mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 5 dkg zsír (vagy 7 dkg margarin + 2 evőkanál tejföl)
  • 15 dkg méz
  • A kenéshez:
  • 1 db tojásfehérje
  • A díszítéshez:
  • mazsola
  • puffasztott rizs
  • napraforgómag
  • tökmag
  • cukrozott narancshéj

Elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot, a fűszereket, és a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a zsírt és a mézet, majd egynemű tésztát keverünk belőle.
  2. Ha összeállt, lisztezett egy gyúródeszkára borítjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd a tetejüket tojásfehérjével lekenjük.
  3. A figurákat sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsire tesszük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük. Puha lesz, mikor leszedjük a tepsiről, és az is marad!

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlott tartalmak

Friss