Keress receptre vagy hozzávalóra

Gyors és pikáns kolbászos penne

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 7–8 db (kb. 60 dkg) grillkolbász
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 doboz (425 ml) darabolt hámozott paradicsom
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 db babérlevél
  • frissen őrölt bors
  • 40 dkg tészta (pl. penne rigate)
  • 10 dkg parmezán (egyben)
  • 1⁄2 csokor bazsalikom

Elkészítés

    1. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
    2. Az olívaolajon megpároljuk a kétféle hagymát, hozzáadjuk a kolbászt, és megpirítjuk.Hozzáadjuk a paradicsomot, a vörösbort és a babérlevelet, majd megsózzuk, megborsozzuk és felforraljuk. Lassú-közepes tűzön kb. 10 percig főzzük.
    3. Egy fazékban 3-4 l sós vizet forralunk, és a tésztát kifőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Közben a parmezánt finomra reszeljük. A megmosott, lerázott bazsalikom leveleit lecsipkedjük. Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit vékony csíkokra metéljük.
    4. A szószt a főzési idő vége felé a bzsalikommal ízesítjük. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a főzőedényben összeforgatjuk a szósszal. Adagonként, a reszelt sajttal megszórva tálaljuk és a félretett bazsalikommal díszítjük.


      A RECEPT VIDEÓN >>> 

A tészta főzésekor literenként 1 tk sót adj a főzővízhez. Parmezán helyett más kemény sajtot is használhatsz.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin