Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors és pikáns kolbászos penne

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
  2. Az olívaolajon megpároljuk a kétféle hagymát, hozzáadjuk a kolbászt, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a vörösbort és a babérlevelet, majd megsózzuk, megborsozzuk és felforraljuk. Lassú-közepes tűzön kb. 10 percig főzzük.
  3. Egy fazékban 3-4 l sós vizet forralunk, és a tésztát kifőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Közben a parmezánt finomra reszeljük. A megmosott, lerázott bazsalikom leveleit lecsipkedjük. Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit vékony csíkokra metéljük.
  4. A szószt a főzési idő vége felé a bazsalikommal ízesítjük. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a főzőedényben összeforgatjuk a szósszal. Adagonként a reszelt sajttal megszórva tálaljuk és a félretett bazsalikommal díszítjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a gyors pikáns kolbászos penne

 


A tészta főzésekor literenként 1 tk sót adj a főzővízhez. Parmezán helyett más kemény sajtot is használhatsz!

Ezek is érdekelhetnek

Friss