Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors és könnyű recept: sült csirkemell spenóttal és tojással

A spenót és a csirke mindig tökéletes párosítás és még akár diétás étrendbe is beilleszthető. Ráadásul a spenót rendkívül egészséges, ezért érdemes valahogy belecsempészni a gyerekek étrendjébe.

A mi családunk sóska párti volt. Valahogy a spenót nem szerepelt az étrendünkben, és nem is szerettem, ha máshol arra kényszerítettek, hogy a jól megszokott sóskámat spenótra cseréljem. Aztán megszületett a fiam, és a babaételek kavalkádjában a kedvence a spenótos tészta lett. Itt kezdődött a kapcsolatom a spenóttal, ami azóta annyira harmonikussá vált az évek alatt, hogy szinte teljes egészében hűtlen lettem a sóskához és azt alig eszem. Néha ugyan anyukám spenótot készít, ha megyünk hozzá ebédre, de ő meg túlaggódja ezt a zöldséget, mondván, hogy ez egy szegényes étel. Pedig engem bármikor boldoggá lehet tenni egy jó sóskafőzelékkel, krumplipürével és hozzá fasírttal. Na de spenót, az más! A spenót elegáns és finom egyszerre. A spenót leghűségesebb társa a fokhagyma. Ha jól találod el az arányokat, csodálatos ízkombinációt kapsz. A tojás pedig azért kell mellé, nehogy fél óra múlva úgy érezd, hogy azonnal éhen veszel, így tehát a tojással válik teljes ebéddé ez a történet.

Hozzávalók (4 személyre):

500 g csirkemellfilé
2 ek napraforgóolaj
3 ek szójaszósz
4 db tojás
200 g konyhakész bébispenót
4 ek olívaolaj
1-2 tk citromlé


1. A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, és vágjuk fel négy szeletre. Serpenyőben forrósítsuk fel a napraforgóolajat, és pirítsuk körbe rajta a hússzeleteket. Öntsük hozzá a szójaszószt 1-2 ek vízzel együtt, és közepes lángon süssük-pároljuk puhára a húsokat.

2. Közben a tojásokat főzzük keményre 10 perc alatt, majd öblítsük le őket hideg vízzel, és hámozzuk meg.

3. A spenótot forgassuk össze az olívaolajjal és a citromlével, azután hintsük meg 1 csipet sóval. Halmozzuk a keveréket tányérokra, és rendezzük el rajta a félbevágott főtt tojásokat, valamint a felcsíkozott hússzeleteket.

Elkészítési idő: 50 perc 

A recept a Fanny konyha 2016/8. számában jelent meg!

Egyéb spenótos ételkéim:
Így készíts zsebes csirkemellett >>> 
Spenótos quesedilla receptemet itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss