Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors és egyszerű sós stangli

2/5
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt (30 dkg fehér, 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly)
  • 25 dkg vaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 dkg szalalkáli
  • 2-3 kiskanál só
  • 1-1 evőkanál darált napraforgó és darált lenmag
  • 1 bő teáskanál frissen darált köménymag
  • A tetejére:
  • 2 tojássárgája megkenni
  • magok (len, mák, napraforgó)
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a liszttel és a sóval elmorzsoljuk, a szalalkálit elkeverjük a tejfölben. A liszt közepébe kis mélyedést csinálunk, abba öntjük a tejfölt és a magokat, gyorsan összegyúrjuk.

3-4 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk magokkal vagy sajttal, kétujjnyi széles csíkokra vágjuk, sütőpapíros tepsibe téve 180 fokon aranybarnára sütjük.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss