Zöldséges-magvas kenyér élesztő nélkül

Hozzávalók

  • 18 dkg búzafinomliszt
  • 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 3/4 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet barna nádcukor
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 3 dkg napraforgómag
  • 1,8 dl kókusztej
  • 1 db sárgarépa (lereszelve)
  • 1 marék karfiol (nagyon apróra vágva)
  • bors

Elkészítés

    1. Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat: a liszteket, a szódabikarbónát, a sütőport és a nádcukrot, majd hozzáadjuk a fűszereket, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Végül hozzáadjuk a magvakat, az apróra vágott karfiolt és a lereszelt sárgarépát is. 
    2. A tészta közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a kókusztejet.
    3. Óvatosan összegyúrjuk a tésztát (figyeljünk, hogy ne gyúrjuk túl sokáig, csak annyira, hogy összeálljon). Majd formáljunk belőle cipót és helyezzük 200 fokra előmelegített sütőbe. 30 perc alatt süssük készre.

Megjegyzés

A zöldséges kenyér nagyon finom akár hummusszal, sajtkrémmel vagy fűszeres tejföllel.

Vitai Kati
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek