Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Gyors, élesztőmentes, gluténmentes pogácsa

Hozzávalók

  • 2 púpos ek lenmagliszt
  • 8 ek víz
  • 20 dkg cottage cheese vagy túró
  • 15 dkg rizsliszt
  • 5 dkg hajdinaliszt (+ a nyújtáshoz)
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

    1. A lenmaglisztet egy kis tálba tesszük, felöntjük kb. 8 ek vízzel, és állni hagyjuk.
    2. A cottage cheese-t összekeverjük a rizsliszttel, a hajdinaliszttel, a kukoricaliszttel, a sütőporral, a puha vajjal és a sóval. Hozzákeverjük a beáztatott lenmaglisztet, és alaposan összegyúrjuk.
    3. Ezután hajdinaliszttel megszórt deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Berácsozzuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

      Még több glutén- és laktózmentes finomság >>> 

      Sós vendégvárók >>> 

      Pogácsareceptek >>> 

Megjegyzés

Nem szükséges pihentetni, de ha van időd a hűtőszekrénybe be is teheted a tésztát egy kis időre.

Ma tudatos táplálkozás tanfolyamot tartottam és késő délután amikor hazaértem, a férjem mondta, hogy ő úgy megkívánt egy kis pogácsát. A pogácsa igazi rágcsálnivaló, szinte mindenki szereti. A szárazabb ételeket kedvelők számára a ropogós külső rész ad igazi élvezetet, akik a puhább ételeket kedvelik, azoknak a belseje:) Mivel az elmúlt néhány napban sokféle süteményt készítettem neki (tönkölybúzalisztből, búzalisztből, zablisztből), ezért úgy döntöttem a változatosság kedvéért valamilyen más lisztet használok - gondoltam, így izgalmasabb lesz a pogácsa:) A választásom így esett a rizsliszt, hajdinaliszt és kukoricaliszt párosítására. Annak érdekében, hogy a tészta jól összeálljon lenmagliszttel egészítettem ki. Elsőre sikerült jól eltalálni az arányokat, nagyon finom lett az eredmény:)

vitaik
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes