Hozzávalók:
1 csomag teljes kiőrlésű konyhakész pite- vagy pizzatészta
2 db zsenge cukkini
4 ek tapenade (olívakrém)
1 nagy marék rukkola
2 fej zsenge hagyma
só
frissen őrölt bors
csipetnyi pirospaprika
olívaolaj
A cukkinit megmossuk, majd zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk, és forrásban lévő, sós vízben 3 percig pároljuk, majd szűrőben lecsepegtetjük.
A tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, villával megszurkáljuk, majd egyenletesen megkenjük az olívakrémmel.
Ráfektetjük a cukkiniszeleteket, és a felkarikázott zsenge hagymát. Meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, pici pirospaprikával és meglocsoljuk olajjal.
A 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét egy nagy marék rukkolával.