Gyors csokitorta

default user icon
2 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
  • 1 gyümölcstortának való piskótalap
  • egész mogyoró

Elkészítés

    Elkészítés: A tejszínt felmelegítjük egy lábosban, közben a csokit apró darabokra törjük. Amikor a tejszín már forró, beledobjuk a darabokra tört csokit, és folytonos kevergetés mellett alacsony lángon addig olvasztjuk, míg homogén állagú krémet kapunk. Levéve a tűzről belerakjuk a vajat, és felolvadásáig kevergetjük. A krémet a tortalapra öntjük, majd ha kihűlt, a hűtőben 2 órát állni hagyjuk. Miután a krém megszilárdult, a tetejét ízlés szerint díszítjük az egész mogyorókkal.

Megjegyzés

A krémet ízesíthetjük reszelt narancshéjjal, apróra tört magvakkal, vagy bármivel, amit szeretünk, és illik a csokihoz.

Mayer Barbara
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lukács Anita 4 évvel ezelőtt
Szia! Főzőtejszínt vagy habtejszínt kell használni? A tortaalap hány centis? Nem folyik le róla a csokikrém? Ha pl. eperrel csinálnám én is, akkor azzal csak díszíteni lehet,vagy a csokikrémhez hozzákeverni? Bocs a sok kérdésért :) Válaszod előre is köszönöm! Anita
Antal Marcella 5 évvel ezelőtt
Én félbevágott eprekkel csináltam meg mogyi helyett. Valami nagyon durván jó. Ezer köszönet a receptért!

Hasonló Receptek