Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors borsóleves

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott répát (még vizesen, nem lecsepegtetve) hideg tapadásmentes edénybe tesszük. Mikor elkezd sisteregni, hozzáadjuk a zöldborsót (lehet fagyasztott is), és felöntjük 1 deci vízzel. (A sárgarépát minél tovább hagyjuk karamellizálódni, annál kevesebb édesítő kell bele.)

Egy másik edényben vizet forralunk (legjobb, ha maradék húslevest használunk).

Ha már a borsó ráncosodik, átöntjük az egészet a forró vízbe, megsózzuk, édesítjük, rászórjuk a petrezselymet (vagy csokorban belerakjuk, ha nem szeretnénk elfogyasztani). Végén kevés fűszerpaprikát és petrezselymet szórhatunk a tetejére tálaláskor.

Cérnametéltet, esetleg búzadarát főzhetünk bele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss