Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors bolognai tészta

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg apró tészta
  • 60 dkg darált hús
  • 1 csokor újhagyma (vagy 1 fej vöröshagyma)
  • kisebb darab füstölt szalonna
  • pirospaprika
  • 3 paradicsom
  • olaj
  • bors
  • bazsalikom
  • fokhagyma
  • A tálaláshoz:
  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A tésztát forró, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, olívaolajjal összekeverjük.

2.) A szalonnát felkockázzuk, serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a hagymát, azt is megpirítjuk. Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, pirospaprikát teszünk rá, majd a húst és a felkockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, felöntjük egy kis vízzel, és puhára főzzük az egészet. Végül bazsalikommal, fokhagymával ízesítjük.

3. A tésztával együtt tálaljuk. Tejföl, reszelt sajt is illik hozzá.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss