Elkészítés: Először a nedves hozzávalókat öntöm egybe, majd szépen kikeverem az egészet úgy, hogy apránként hozzáöntöm a szárazakat. Nagyjából piskóta sűrűségű tésztát kapok így.
190 fokos sütőbe teszem. Elég sokáig, minimum 3/4 óráig kell sütni. Ha félünk, hogy közben a teteje megég, helyezzünk a süteményre egy alufóliát anélkül, hogy azt rögzítenénk a tepsihez.
Míg sült és hűlt, addig lassú tűzön felforraltam fél deci tejszínt, majd mikor felforrt, lehúztam a tűztől, és beledaraboltam 10 dkg fehércsokoládét. Alaposan elkevertem benne. Ezzel a csokoládés mázzal öntöztem meg a süteményt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre