Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors tejfölös halászlé cérnametélttel

Gyors bajai halászlé cérnametélttel

Hozzávalók

  • 1 szelet pontyfilé
  • 1 doboz halászlé sűrítmény
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 db vöröshagyma (kisebb)
  • chili paprika
  • 2 ek olaj
  • 1 dl vörösbor
  • 20 dkg cérnametélt
  • piros paprika (őrölt)
  • 1 doboz tejföl

Elkészítés

    1. A halat besózzuk, kockára vágjuk, és betesszük a hűtőbe. Ha van, akkor tej és ikra is jó a levesbe.
    2. A főzéskor a hagymát apróra vágjuk, egy edényben olajon megdinszteljük, felöntjük vízzel, megsózzuk. Szórunk bele bőségesen őrölt paprikát, vágunk bele chili paprikát, hozzáadjuk a halászlésűrítményt, és a sűrített paradicsomot.
    3. Amikor felforrt, belerakjuk a cérnametéltet, kis idő elteltével a haldarabokat, öntünk bele vörösbort. Amikor megfőtt, tálaljuk. A tányérba merünk a halléből, ügyelünk rá, hogy lé, hal és tészta a kellő arányban legyen benne. Teszünk rá tejföl t és egy chili paprikát.

    Halászlé klasszikusan  

    Halászlé négyféle halból

    HALGULYÁS HARCSÁBÓL  

Megjegyzés

Tudom, ez nem a halászlevek csúcsa, de a bográcsot a nejem kidobta, a konyhában meg nem akartam büdösíteni. Főleg az alaplé főzését akartam elkerülni. Egyébként is, az ember nem egy főre főz halászlét. De mivel nagyon kívántam a halászlevet, hát így készítettem el. Remélem a bajaiak nem háborodnak fel nagyon. Ők sűrítményt nem használnak, alaplét főznek, s tejfölt sem tesznek rá. A tészta az stimmel.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

alpapa
Sajnos a tészta sem stimmel mert a bajai halászléhez gyufatésztát esznek amit csak a lébe teszik és a főtt halat kűlőn eszik.

Hasonló Receptek

Magazin