Keress receptre vagy hozzávalóra

Gyors bajai halászlé cérnametélttel

Gyors bajai halászlé cérnametélttel

Hozzávalók

  • 1 szelet pontyfilé
  • 1 doboz halászlé sűrítmény
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • chili paprika
  • olaj
  • vörösbor
  • cérnametélt
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • tejföl

Elkészítés

    A halat besózom, kockára vágom, és beteszem a hűtőbe. Ha van, akkor tej és ikra is jó a levesbe.

    A főzéskor a hagymát apróra vágom, egy edényben olajon megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom. Szórok bele bőségesen őrölt paprikát, vágok bele chili paprikát, hozzáadom a halászlésűrítményt, és a sűrített paradicsomot.

    Amikor felforrt, beleteszem a cérnametéltet, kis idő elteltével a haldarabokat, öntök bele vörösbort. Amikor megfőtt, tálalom. A tányérba merek a halléből, ügyelek rá, hogy lé, hal és tészta a kellő arányban legyen benne. Teszek rá tejfölt és egy chili paprikát

Megjegyzés

Tudom, ez nem a halászlevek csúcsa, de a bográcsot a nejem kidobta, a konyhában meg nem akartam büdösíteni. Főleg az alaplé főzését akartam elkerülni. Egyébként is, az ember nem egy főre főz halászlét. De mivel nagyon kívántam a halászlevet, hát így készítettem el. Remélem a bajaiak nem háborodnak fel nagyon. Ők sűrítményt nem használnak, alaplét főznek, s tejfölt sem tesznek rá. A tészta az stimmel.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

alpapa 2 évvel ezelőtt
Sajnos a tészta sem stimmel mert a bajai halászléhez gyufatésztát esznek amit csak a lébe teszik és a főtt halat kűlőn eszik.

Hasonló Receptek

Magazin