Keress receptre vagy hozzávalóra

Gyors bableves baconnel

Hozzávalók

  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 4-6 ek sűrített paradicsom
  • 1 l zöldségleves-alaplé
  • bors
  • 40 dkg fehérbabkonzerv

Elkészítés

    1. Szárazon felforrósítunk egy lábast, és aranyszínűrepirítjuk benne a felkockázott szalonnát. Ezután kiszedjük, és félretesszük.
    2. A visszamaradt zsiradék 3/4-ét kiöntjük, majd a maradékon megpirítjuk a megtisztított és felaprított vörös- és fokhagymát, répát és zellert. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángonaddig főzzük a levest, amíg a zöldségek megpuhulnak.
    3. Lehúzzuk a levest a tűzről, és botmixrrel pürésítjük. Végül beleforgatjuk a leszűrt babot, és forralunk rajta egyet. A ropogós szalonnával megszórva tálaljuk. Friss kenyér illik hozzá.


      Íme a recept videón >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin