Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral és egy csipet sóval addig keverem, míg feloldódik a cukor. Közben kanalanként hozzáadom a vizet is. Ezután óvatosan hozzáadom a lisztet, amibe előzőleg belekevertem a szódabikarbónát vagy a sütőport.
Az almákat meghámozom, cikkekre vágom. Közepes méretü tepsit kivajazok, beleterítem az almát, vagy szépen sorba belerakom, megszórom fahéjjal, ráöntöm a tésztát. Előmelegitett sütőben 20-25 perc alatt megsütöm /tűpróbáig/, míg a teteje pirosasbarna lesz. Ha megsült, kiborítom, az alma lesz felül. Megvárom, míg kihűl.
A krémhez a tejben megfőzöm a pudingot, majd kihűtöm. A margarint a cukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal is jól összedolgozom, és rákenem az almás süteményre.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre