Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors almás pite

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztájához:
  • 25 dkg margarin + egy kicsi a tepsi kikenéséhez
  • 22 dkg kristálycukor
  • 18 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 2 kg alma (feldolgozatlanul 2 kg)
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • fahéj

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat vékonyan meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, ízlés szerint fahéjat (mondjuk 1 púpos kávéskanállal) és ha még szükségesnek érezzük, porcukrot is. Az almahámozás és -reszelés az időigényes része, a többi már gyorsan megy.

Előmelegítjük a sütőt. A tészta hozzávalóit gépi keverővel összedolgozzuk. Egy közepes tepsit (nálam 33x24x5 cm) kikenünk margarinnal, és beleöntjük a tészta felét.

Az előmelegített sütőben közepes/nagy lángon kb. 5 percig sütjük, hogy egy kicsit szilárdabb legyen. Rásimítjuk a tölteléket, majd a maradék tésztát, és visszatesszük a sütőbe. 10-15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss