Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyöngytyúkleves

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db fiatal gyöngytyúk (1,3 kg)
  • 4 db sárga répa
  • 4 db fehér répa
  • 1 db karalábé
  • 1 db zellergumó
  • 1 csokor zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • 1 darabka kelkáposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 szem egész feketebors
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 8 szem borókabogyó
  • őrölt chili
  • 1 db kisebb babérlevél

Elkészítés

    Elkészítés: A gyöngytyúkot megmossuk, feldaraboljuk és a hagymákkal, fűszerekkel hideg vízben feltesszük főni. Kb. 2 órát főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is, és további fél órán át főzzük.

    Tálaláskor tésztát főzünk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

SZG
Csatlakozom, tényleg jó \"erős\" levest lehet főzni belőle (mi tartunk gyöngytyúkot, úgyhogy viszonylag sűrűn főzök). A fűszerezéshez annyi kiegészítést tennék, hogy a borókabogyón kívül teszek bele 3-4 szem szegfűborsot is, és a bezöldségelés után, ha ismét rotyog a leves, még kb. 1 teáskanálnyi lestyánt. Próbáljátok ki Ti is!
jabaki2
Szia Andi! Néha( egy évben egyszer-kétszer) szoktunk kapni gyöngytyúkot. Nagyon finom húsleves készül belőle! (Én még borókabogyót nem használtam az elkészítésekor, de ígérem ha legközelebb a sógornőnknek megesik a szíve rajtunk, és kapunk, ki fogom próbálni így is !) Grt. a recepthez!

Hasonló Receptek

Magazin