Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyöngytyúkhúsleves

Hozzávalók

  • 1 db konyhakész gyöngytyúk (1,5-2 kg-os)
  • 2-3 db közepes sárgarépa
  • 1-2 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk egész fekete bors
  • 1/2 db friss csilipaprika
  • 1/2 db friss zöldpaprika
  • 15 dkg friss vagy gyorsfagyasztott zöldségmix (pl. cukorborsó vagy gomba, stb.)
  • 10-15 levél bébispenót
  • cérnametélt

Elkészítés

    1. A megmosott, leszárított tyúkot egy nagyobb edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Felforraljuk, ezt követően pedig alacsony hőfokon, gyöngyözve főzzük. Megsózzuk, megborsozzuk.
    2. Félidőben, úgy 1-1,5 óra között, amikor a hús már puhul, hozzáadjuk a zöldségféléket - kivéve a fagyasztott mixet - és tovább főzzük gyöngyözően, a hús és zöldségfélék teljes puhulásáig. A főzési idő így kb. 2-2,5 óra.
    3. A húst kivesszük, majd a levest egy tálalóedénybe szűrjük. Egy kisebb lábasba annyi levest teszünk, amennyiben a fagyasztott zöldségeket megpuhítjuk. A cérnametéltet külön kifőzzük. A leszűrt húslevesbe rakjuk az összes zöldségfélét.
    4. Tálaláskor a levesestányérban lévő metéltre merítjük a zöldséges húslevest és megszórjuk csíkokra vágott bébispenóttal.

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

    5 TRÜKK, AMIVEL A HÚSLEVESED OLYAN FINOM LESZ, MINT A NAGYIÉ! >>> 

    9 LAKTATÓ HÚSOS LEVES, AMI UTÁN ELÉG EGY TÚRÓGOMBÓC >>> 

Megjegyzés

Családi vagy egyéb eseményeken igazi különlegesség. A "gyöngyös-baromfi királynő". A főtt húst píríthatjuk, töltelékkel, mártással is tálalhatjuk.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin