Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyöngytyúkos maafe mogyoróvajjal (afrikai földimogyoró-pörkölt)

Hozzávalók

  • 1 db konyhakész gyöngytyúk (1-1,5 kg-os)
  • 2-3 db kisebb csilipaprika
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 ek őrölt koriandermag
  • 1 ek őrölt kömény
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 cm-es friss gyömbér
  • 1 dl olaj
  • 2-3 fej hagyma
  • 4 ek paradicsompüré
  • 25 dkg hámozott paradicsom (konzerv is jó)
  • 7,5 dkg mogyoróvaj
  • 20-40 dkg friss spenót
  • bors

Elkészítés

    1. A konyhakész tyúkot feldaraboljuk és legalább 2 órán át pácoljuk hűtőben. A pácléhez félbevágjuk a csilit, kicsumázzuk és kimagozzuk, majd felaprírtjuk. Összekeverjük a fahéjjal, a korianderrel, köménnyel és a pirospaprikával. A meghámozott fokhagymát és gyömbért finomra aprítjuk, összekeverjük a 0,5 dl olajjal, és a húst ebben pácoljuk, többször megforgatva.
    2. A pácléből kivéve 0,5 dl olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, és tovább pirítjuk a hússal együtt. 
    3. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a durvára vágott hámozott paradicsomot. Felöntjük az 5 dl meleg vízben elkevert mogyoróvajjal, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett kb. 20 percig főzzük, vagy amíg a hús megpuhul. Végül belekeverjük a csíkokra vágott spenótot, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.

Megjegyzés

Nagyon ízletes, különleges ez a nyugat-afrikai húsos-zöldséges egytálétel. Gazdaságosabb, ha először levest főzünk a tyúkból. A pácolási idő 15-30 perc. Ebben az esetben a hús íze változik, de így is nagyon finom.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin