A konyhakész tyúkot feldaraboljuk és legalább 2 órán át pácoljuk hűtőben. A pácléhez félbevágjuk a csilit, kicsumázzuk és kimagozzuk, majd felaprírtjuk. Összekeverjük a fahéjjal, a korianderrel, köménnyel és a pirospaprikával. A meghámozott fokhagymát és gyömbért finomra aprítjuk, összekeverjük a 0,5 dl olajjal, és a húst ebben pácoljuk, többször megforgatva.
A pácléből kivéve 0,5 dl olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, és tovább pirítjuk a hússal együtt.
Hozzáadjuk a paradicsompürét és a durvára vágott hámozott paradicsomot. Felöntjük az 5 dl meleg vízben elkevert mogyoróvajjal, és alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett kb. 20 percig főzzük, vagy amíg a hús megpuhul. Végül belekeverjük a csíkokra vágott spenótot, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
Nagyon ízletes, különleges ez a nyugat-afrikai húsos-zöldséges egytálétel. Gazdaságosabb, ha először levest főzünk a tyúkból. A pácolási idő 15-30 perc. Ebben az esetben a hús íze változik, de így is nagyon finom. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!