Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyöngytyúk édesköménnyel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 édesköménygumó (40 dkg)
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg paradicsom
  • 4 gyöngytyúkmellfilé (ha nincs, csirkemellfilé is jó)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • néhány szál sáfrány
  • 2 evőkanál ánizslikőr
  • bors

Elkészítés

    Elkészítése: Az édesköményt megtisztítjuk, a zöldjét félretesszük. A gumót megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A paradicsom okat rövid időre forrásban lévő, majd hideg vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héjukat. A héj nélküli paradicsom okat nyolcfelé vágjuk és kimagozzuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük, hozzáadjuk az édesköményt, a hagymát és a fokhagymát, 3 percig együtt sütjük, majd beletesszük a sáfrányt, a paradicsom ot, végül pedig az ánizslikőrt. 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegített sütőben lefedve kb. 20 percig sütjük. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk, és a gyöngytyúk mellé tálaljuk.

Megjegyzés

1 adag: kb. 365 kalória, 44 g fehérje, 18 g zsír, 5 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 50 perc

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin