Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyöngyös hordós káposztával töltve

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 gyöngytyúk alsó-felső combja, melle húsa
  • 25 dkg hordós savanyú káposzta
  • 0,5 dl olívaolaj
  • ételízesítő
  • bors
  • A sztrapacskához:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg mangalicazsír
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 1 egész tojás
  • 25 dkg hordós savanyú káposzta
  • A sajtmártáshoz:
  • 14 dkg vaj
  • 16 dkg liszt
  • 7 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 30 dkg trappista sajt
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A húst befűszerezzük a fellazított bőr alatt, a melle húsát be is hasítjuk, és ott is fűszerezzük. A savanyú káposztát betöltjük a bőr alá, a mellén a behasított részekbe is.

Tűzálló tálba helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, a káposzta levéből ráöntünk fél decilitert. Minimum 2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Ezután alufóliával lefedve közepes tűzön sütjük.

A sztrapacskához a burgonyákat nyersen lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, egy csipetnyi sót, és összedolgozzuk, hogy nokedliszaggatón lehessen a forró vízbe szaggatni.

Ha megfőtt, kiszedjük a vízből és meglocsoljuk olvasztott mangalicazsírral, és összeforgatjuk az apróra vágott savanyú káposztával.

A sajtszószhoz a vajat felolvasztjuk, habzásig hevítjük, megpirítjuk benne a lisztet, forró tejjel felengedjük, belekeverjük a reszelt sajtot és a tejszínt, sóval, borssal, szerencsendióval ízesítjük.

A gyöngytyúkot a káposztás sztrapacskával és a sajtmártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss