Elkészítés: A kacsát 8 darabra vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk. A gyöngyhagymát lecsepegtetjük, a gombát vékony szeletekre vágjuk, citrommal megcsepegtetjük, a paprikát apróra kockázzuk, a petrezselymet durvára vágjuk.
A margarint az olajjal együtt serpenyőben felmelegítjük, és a befűszerezett kacsadarabokat szép pirosra sütjük. Tűzálló tálba szedjük a húst, és egy kevés sütőzsíradékban melegen tartjuk.
A többi zsíradékban megpirítjuk a hagymát és a gombát, ha megpirult, hozzáadjuk a gyöngyhagymát, és az egészet a kacsa darabokra terítjük.
Felöntjük a vörösborral, és így körülbelül 1,5 órán át a sütőben sütjük.
A serpenyőben visszamaradt zsíradékban megpirítjuk a paprikakockákat, felöntjük a tejszínnel, és lassú tűzön besűrítjük.
Ha a kacsa megpuhult, a fenti mártással leöntjük, és egy kicsit hagyjuk összeérni a sütőben.
Párolt almagerezdekkel tálaljuk, de akár zsemlegombócot is kínálhatunk mellé, azzal is finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre