Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyomorforgató! Két Békés megyei horrorhúsüzemet is bezáratott a Nébih

default user icon
MME
Két Békés megyei élelmiszer-előállító üzemet is felfüggesztettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A márciusi ellenőrzések során a helyszíneken élelmiszerbiztonsági és higiéniai jogsértéseket egyaránt feltártak az ellenőrök.

Első helyszín

A pácolt sonkát, zsírt és töltelék árut előállító létesítményben súlyos higiéniai hiányosságokkal szembesültek az ellenőrök - írja a Nébih. Az ajtók és a hűtőkamra ajtók a szennyezettségtől feketék voltak, míg a padozat több helyiségben repedezett, a mennyezet a folyosón pedig penészes volt. A sertések hasításához használt fűrész például erősen szennyezett, rozsdás volt. A feltárt hiányosságok miatt a hatóság az üzemet azonnali hatállyal felfüggesztette. 

Második helyszín

Egy másik Békés megyei húskészítmény-előállító létesítményben – a higiéniai hiányosságokon túl – egér ürüléket, valamint a rágcsálófogóban élő és elpusztult egeret is találtak a Nébih szakemberei. Az üzemben tapasztalt jelentős élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt a hatóság itt is azonnali hatállyal felfüggesztette az üzemet. 

A készáru raktár mennyezete penészes, az üzemben lévő berendezési tárgyak piszkosak, helyenként rozsdásak voltak. A fűszerraktárban az ellenőrök jelentős mennyiségű rágcsálóürüléket találtak, a padozaton, a polcokon és a fűszerkimérésre használt eszközökön egyaránt. A helyiség két sarkában ragacsos rágcsáló élvefogó csapdát helyeztek el, egyikben még élő, másikban elhullott egérrel. A felhasználásra szánt belet – az üzemi alaprajz szerint – a hulladéktároló helyiségben tárolták, amelynek padozata szintén nagyon szennyezett volt.

Az üzem a hiányosságok kijavítása után, a hatóság ismételt helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét.

HORRORCUKRÁSZDÁT ZÁRATOTT BE A NÉBIH! - VIDEÓ>>> 

HORRORVÁGÓHÍD: ROVARTETEMEKET ÉS EGÉRFÉSZKET TALÁLT A NÉBIH - VIDEÓ>>> 

LECSAPOTT A NÉBIH! - FÖLDÖN TÁROLTÁK AZ EVŐESZKÖZÖKET EGY BUDAPESTI KIFŐZDÉBEN>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss