Gyömbértea fahéjjal és szegfűszeggel

Hozzávalók

  • 1 közepes gyömbér
  • 1 liter víz
  • 2 db fahéj
  • 2 db szegfűszeg
  • Ízesítéshez méz

Elkészítés

    1.

    Alaposan mosd meg a gyömbért, vágd kockára (nem szükséges meghámoznod).

    2.

    Tedd a kockára vágott gyömbéreket egy lábasba, tegyél mellé fahéjat, szegfűszeget, öntsd fel a vízzel és forrald fel. Utána pedig főzd tovább alacsony hőfokon 20 percig.

    3.

    Ha készen van, akkor szűrd le, és édesítsd mézzel. 

Megjegyzés

Ha így is érzed a gyömbér csípős ízét, akkor tegyél forralt boros fűszerkeveréket a vízhez - úgy biztosan nem érzed már a gyömbér intenzitását.

MME
A gyömbér intenzív ízét elnyomhatod fahéjjal és szegfűszeggel. Így a teád olyan lesz, mint egy finom karácsonyi ital, közben élvezheted a gyömbér egészséges hatását.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin