Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbérsör, kecskesajt és végtelen olivaföldek - irány Korfu!

Buja, zöld természet, festői öblök és érdekes fűszereken alapuló konyha: nem csoda, hogy már az osztrák királyné, Sissi is szívesen tartózkodott itt.

Korfu konyhája a paraszti hagyományokra épül. Itt aztán tényleg kiadós ételek kerülnek az asztalra, mindenekelőtt a hússal, hallal vagy gyakran kecskesajttal kombinált hazai zöldségek.

A sziget specialitása a bourdéto, a pikáns paradicsomos, paprikás szószos tőkehal, valamint a sofrito,a fehérborban párolt, fokhagymás marha- vagy borjúhús; illetve a tzitzimbyra nevű alkoholmentes gyömbérsör, amit csak itt, Korfun főznek.

Az étkezés végét mindig a kávé jelenti, amelyhez feltétlenül hozzátartozik az ánizslikőr, vagyis az ouzo is, amit magában vagy vízzel hígítva isznak.

TZATZIKI RECEPT >>>
Gyros görögösen tzatziki salátával >>>
GYROS TÁL RECEPT >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss