Keress receptre vagy hozzávalóra
Hírdetés
Recept feltöltés

Gyömbéres zöldparadicsom dzsem

Hozzávalók

  • 1 kg zöldparadicsom
  • 1 kg cukor
  • 1 db lime
  • 2-3 cm-es gyömbér
  • 4:1-ben dzsemfix
  • 2-3 db csilipaprika
  • bors

Elkészítés

    1. A megtisztított és karikára vágott zöldparadicsomhoz hozzáadjuk a cukrot, illetve a megtisztított, szeletekre vágott lime-ot és gyömbért. A lábast lefedjük, és másnapig vagy a cukor teljes elolvadásáig állni hagyjuk, közben többször megkevergetjük.
    2. Leturmixoljuk, másnap feltesszük főni, hozzáadjuk a dzsemfixet és dzsemes állagúra sűrítjük. Kétfelé választjuk, az egyiket felaprított csilipaprikával, a másikat borssal ízesítjük. Tűzforrón üvegekbe töltjük, majd 5 percre fejtetőre állítjuk. Visszafordítjuk, és a kamrapolcra tesszük.

Megjegyzés

Édes változata süteményekhez, palacsintához, gofrihoz, stb., míg a fűszeres vagy csípős változata sült, rántott húsokhoz kitűnő szósz. Kertünkben termő és be nem érő paradicsom felhasználásával nagyon ízletes, változatos dzsem készülhet. Dzsemfix 4:1-ben használatával a cukor mennyisége csökkenthető.

buksz39
Hírdetés
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hírdetés

Hozzászólások

Hírdetés

Hasonló Receptek

Magazin

Hírdetés
Hírdetés