Vizet forralunk és beledobjuk a teafiltereket. 7-10 percig ázni hagyjuk őket, majd kidobjuk. A főzetet félretesszük.
Egy fazékban olajat hevítünk. Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta. Ha a hagyma megpuhult, akkor mehet mellé a zúzott fokhagyma, a gyömbér, a garam masala, a kömény, a só és a bors. Összekeverjük és további két percig pirítjuk.
A fazékba dobjuk a felkockázott édesburgonyát, majd összekeverjük, hogy mindenhol bevonja a krumplit a fűszer. Felöntjük a lefőzött gyömbéres teával és kókusztejjel. Felforraljuk, majd belerakjuk a lime leveleket a csilit és a szójaszószt. További 20 percig főzzük, amikor a burgonya már, annyira puha, hogy szétesik. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor még fűszerezzük.
A levest átöntjük a turmixgépbe és addig turmixoljuk, amíg szép krémes nem lesz.