Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyömbéres teafőzetben készült édesburgonyaleves

default user icon
Gyömbéres teafőzetben készült édesburgonyaleves

Hozzávalók

  • 2 bögre víz
  • 2 filter gyömbéres-szerecsendiós tea
  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk gyömbér (apróra vágva)
  • 1 ek garam masala fűszerek
  • 1 tk kömény (őrölt)
  • ½ tk só
  • ¼ tk fehér bors (őrölt)
  • 4 db édesburgonya
  • 4 dl kókusztej
  • 2-3 db lime levél (elhagyható)
  • 1/2 ek chiliszósz
  • 1,5 tk szója szósz

Elkészítés


    1. Vizet forralunk és beledobjuk a teafiltereket. 7-10 percig ázni hagyjuk őket, majd kidobjuk. A főzetet félretesszük.
    2. Egy fazékban olaj at hevítünk. Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta. Ha a hagyma megpuhult, akkor mehet mellé a zúzott fokhagyma, a gyömbér, a garam masala, a kömény, a só és a bors. Összekeverjük és további két percig pirítjuk.
    3. A fazékba dobjuk a felkockázott édesburgonyát, majd összekeverjük, hogy mindenhol bevonja a krumplit a fűszer. Felöntjük a lefőzött gyömbéres teával és kókusztejjel. Felforraljuk, majd belerakjuk a lime leveleket a csilit és a szójaszószt. További 20 percig főzzük, amikor a burgonya már, annyira puha, hogy szétesik. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor még fűszerezzük.
    4. A levest átöntjük a turmixgépbe és addig turmixoljuk, amíg szép krémes nem lesz.

    TOVÁBBI TEÁS RECEPTEK! 

    BANÁNOS-MANDULÁS SMOOTHIE 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin