Felforrósítjuk a vajat, majd üvegesre sütjük rajta a finomra vágott hagymát. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk, majd a vajas hagymához adjuk. Belereszeljük a gyömbért, és együtt pároljuk néhány percig.
Felöntjük az alaplével, a narancslével és a borral. Felforraljuk, és kis lángon kb. 60 percig főzzük, majd botmixrrel pürésítjük.
A levest tejszínnel gazdagítjuk, majd sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint, végül a lereszelt sajttal forrón kínáljuk.
A gyömbér – karakteres íze mellett – számos jótékony hatással rendelkezik. Gyulladáscsökkentő, gazdag antioxidánsokban, vasban, kalciumban, A-, C-, B-, E-vitaminban, és hatásos nátha ellen is.
Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal erről a számára különleges szőnyegről.
William Morris nemcsak festőként és iparművészként tevékenykedett, novellái és versei is hozzátartoznak ahhoz az álomszerű világhoz, amit maga körül teremtett.
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő