RECEPT

« vissza

Gyömbéres sütemény

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Gyömbéres sütemény

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 75
  • Elküldve: 16

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg barnacukor
  • 1 nagy tojás felverve
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor egy kis tálkában

Elkészítés:

Megolvasztunk 10 dekagramm vajat, és összekeverjük 25 dekagramm barnacukorral. Hagyjuk kihűlni, majd adjunk hozzá 1 egész felvert tojást. Megszórjuk két teáskanál sütőporral, fél teáskanál sóval és 2 teáskanál őrölt gyömbérrel, majd alaposan összedolgozzuk 35 dekagramm liszttel. Az így összekevert masszát legalább 1 órára tegyük be a hűtőszekrénybe - akár éjszakára is hagyhatjuk. Ha sietünk, a pihentetés elmaradhat, én is kihagytam ezt a mozzanatot, hogy az érkező vendégeket új ízekkel fogadjam.

Miután lehűlt a tészta, nedves kézzel dió nagyságú golyókat formálunk, amelyeket megforgatunk egy kis tálkába kiöntött kristálycukorban. Kikent sütőlapra vagy sütőpapírra helyezzük őket egymástól 6-7 centiméter távolságra, és spatulával vagy a tenyerünkkel kicsit meglapítjuk őket. 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, amíg megpirulnak a tallérok. Egy pohár tejjel kiváló.

Megjegyzés:

Jó tanács: az alapanyagtól függően változhat a sütemény keménysége, ezért vagy frissen fogyasszuk, vagy akár több hétre is eltehetjük, amíg visszapuhul az édesség. Ha kellően megkeményedik, komoly önvédelmi fegyvert kapunk.

A receptet és a fotót Szarka Evelin küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Klasszikus karácsonyi fogások
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tulipános kalács Tulipános kalács
Duplacsokis-mandulás bonbon Duplacsokis-mandulás bonbon
Raffaello-torta III. Raffaello-torta III.
Kávés kókuszgolyó II. Kávés kókuszgolyó II.
Gyors és puha mézeskalács Gyors és puha mézeskalács
Gyors és egyszerű sós stangli Gyors és egyszerű sós stangli
Édesköményes-zöldséges csirke Édesköményes-zöldséges csirke
Kakukkfüves-tejszínes csirke (alma)borral Kakukkfüves-tejszínes csirke (alma)borral
Almás pite, ahogy Ráhel készíti Almás pite, ahogy Ráhel készíti
Gesztenyés galuskák Gesztenyés galuskák
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123342_tejszines-110.jpg Tejszínesen, gazdagon

A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123334_makos-zserbo-110.jpg Keksz-kavalkád és a mákos zserbó

Mindenekelőtt egy kis magyarázattal tartozom, hogy eltűntem több mint két hétre. Az ok természetesen prózai: úgy megszaporodtak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111629_karacsonyi-menu-110.jpg Karácsonyi menük – mindenféle módon

Sokfélék vagyunk, mindenki mást és mást szeret. És igen, a karácsony is mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115145_truffel-110.jpg Saját készítésű bonbon, praliné, trüffel

A legszebb ajándék, amit a két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennénk valamelyik sablondesszertet, rokonaink, barátaink…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123322_linzerkarika-110.jpg Linzerkarika téli álomkivitelben

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123306_csok-110.jpg Csókok, puszik, puszedlik

Apró, kerek, édes, könnyű, omlós vagy épp roppanós – ellenállhatatlan és egy falatra bekapható. Ez a csók vagy más néven…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123329_laktozmentes-110.jpg Laktózérzékenység? Főzz laktózmentes tejjel az egész családnak!

Ha a Te családodban is van laktózérzékeny, biztosan elgondolkodtál már azon, főzhetsz-e neki madártejet vagy más tejes desszertet…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123315_kremleves-110.jpg Ünnepi krémlevesek

A karácsonyi menü összeállításakor a legnehezebb az ideális leves kiválasztása. A rohanós hétköznapokkal ellentétben az ünnepi…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
előző recept
következő recept