Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Gyömbéres sütemény

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Gyömbéres sütemény

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 75
  • Elküldve: 16

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg barnacukor
  • 1 nagy tojás felverve
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor egy kis tálkában

Elkészítés:

Megolvasztunk 10 dekagramm vajat, és összekeverjük 25 dekagramm barnacukorral. Hagyjuk kihűlni, majd adjunk hozzá 1 egész felvert tojást. Megszórjuk két teáskanál sütőporral, fél teáskanál sóval és 2 teáskanál őrölt gyömbérrel, majd alaposan összedolgozzuk 35 dekagramm liszttel. Az így összekevert masszát legalább 1 órára tegyük be a hűtőszekrénybe - akár éjszakára is hagyhatjuk. Ha sietünk, a pihentetés elmaradhat, én is kihagytam ezt a mozzanatot, hogy az érkező vendégeket új ízekkel fogadjam.

Miután lehűlt a tészta, nedves kézzel dió nagyságú golyókat formálunk, amelyeket megforgatunk egy kis tálkába kiöntött kristálycukorban. Kikent sütőlapra vagy sütőpapírra helyezzük őket egymástól 6-7 centiméter távolságra, és spatulával vagy a tenyerünkkel kicsit meglapítjuk őket. 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, amíg megpirulnak a tallérok. Egy pohár tejjel kiváló.

Megjegyzés:

Jó tanács: az alapanyagtól függően változhat a sütemény keménysége, ezért vagy frissen fogyasszuk, vagy akár több hétre is eltehetjük, amíg visszapuhul az édesség. Ha kellően megkeményedik, komoly önvédelmi fegyvert kapunk.

A receptet és a fotót Szarka Evelin küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve
Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással
Lecsós nokedli Lecsós nokedli
Szilvalekváros muffin Szilvalekváros muffin
Olajban sült burgonyás pogácsa Olajban sült burgonyás pogácsa
Cukkini parmezános bundában Cukkini parmezános bundában
Kókuszgolyó XIII. Kókuszgolyó XIII.
Német almás pite Német almás pite
Mandulás kenyér Mandulás kenyér
Szilvás-amarettis semifreddo Szilvás-amarettis semifreddo
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113858_feta-110.jpg Feta, a görög mítosz

A feta (Φέτα) sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának. Mi, magyarok, leggyakrabban a görög…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122543_bubble-tea-110.jpg Bubble tea, a gyöngyös tea

Egyre több teázóban és étteremben találkozni azokkal a miniatűr akváriumokra emlékeztető italokkal, amelyek nem csak színesek,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122537_olivakrem-110.jpg Olívakrém sült paprikával, zöldfűszerekkel

Az olívabogyó, a friss zöldségek olyannyira részei a nyári könnyű konyhának, hogy megszámlálhatatlan formában és variációban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122522_bukta-110.jpg Bukta, a tökéletes édes kelt tészta

A buktáról nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A szinte mindenki által kedvelt kelt tésztás édességnek meglepő mód még a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122534_taboule-110.jpg Tabulé, mert ki a zöldfűszert szereti…

Libanonban nagyon zöld, ott szinte egy petrezselyemsalátára hasonlít, Európában inkább a bulgur és a kuszkusz dominál, bár a…

Napi tipp
A vendégváró sós falatok között az egyik nagy kedvenc a sós, sajtos masni, amit mi is megsüthetünk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept