Előkészítés: A friss vagy fagyasztott brokkolt és karfiolt 2-3 cm-es darabokra vágjuk, nagyon kevés főzővízben, kis adagokban, forrástól számítva kb. 2 percig főzzük, leszűrjük. 2,5 dl főzővízbe beleteszünk 1 zöldségleves kockát, felforraljuk, félretesszük. Előkészítjük a többi zöldséget: a hagymát hosszanti csíkokra, a gyömbért vékony szeletekre, majd kockákra, 2 káposztalevelet kockára (2x2 cm), a sárgarépát nagyon vékony csíkokra, a piros húsú paprikát 1x1 cm-es kockára, ceruza babot és bébi kukoricát 2 cm-es darabokra vágjuk.
Elkészítés: Olívaolajat felhevítünk, belerakjuk a hagymacsíkokat, a zúzott fokhagymát és a gyömbért. Nagy lángon folyton kevergetve, rázogatva 2-3 percig sütjük. Hozzáadunk 3 evőkanál szójaszószt, majd hozzáadjuk először a káposztát, majd egyenként a többi zöldséget - a piros husú paprika kivételével. Fontos, hogy kis adagokban adagoljunk, folyamatos rázással-keveréssel, magas hőfokon. A zöldségeknek sülni kell, nem főni! Ezt a sütést 6-8 percig végezzük, majd hozzáöntjük a zöldséglevest. Csak forrásig hevítjük, nem szabad tovább főzni, hogy a zöldségek ropógósak maradjanak. Ekkor hozzáöntünk 1 dl hideg vízben elkevert 1 kávéskanálnyi étkezési keményítőt, valamint a piros húsú paprikát. Csak sűrűsödésig forraljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre