Elkészítés: Elsőként a vajat egy kis nyeles lábasban megolvasztjuk, és a mozsárban összetört rózsaborsot ebben megfuttatjuk. A réteslapokat 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk, és egy ecset segítségével megkenjük őket a rózsaborsos olvasztott vajjal. 180 fokos sütőben kb. 3 perc alatt aranybarnára sül, érdemes mellette állni és figyelni, pillanatok alatt megsül.
Egy másik kis edénybe cikkekre vágjuk a sárgabarackot, friss gyömbért reszelünk hozzá, mézet csurgatunk rá, majd összemelegítjük, épp hogy a méz kissé forrjon, és a gyömbérrel együtt jól átjárja a sárgabarackot, ne főzzük szét!
Ezután szinte már jöhet is a tálalás: egy kistányéron egymásra helyezünk pár ropogós réteslapocskát, erre kanalazzuk a friss ricottát, melyet keleties zatar fűszerkeverékkel hintünk meg, mellé pedig a gyömbéres-mézes barackból kanalazunk. A három komponenst akár rétegezhetjük is, isteni frissítő ízek és textúrák tobzódása.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre