Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyömbéres sárgarépa-krémleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • diónyi friss reszelt gyömbér
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg burgonya
  • 60 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1,5 dl tejszín
  • 1-2 csipet cukor
  • chilipor
  • rózsabors (vagy fehérbors)
  • 20-24 db tortilla chips

Elkészítés

    Elkészítés: A gyömbért, a hagymát, a fokhagymát, a burgonyát, a sárgarépát meghámozzuk. A gyömbért és a hagymát finomra, a burgonyát kisebb kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk.

    A felforrósított olajon megforgatjuk az áttört fokhagymát és gyömbért, fél perc múlva rádobjuk a hagymát, 1 perc múlva a sárgarépát és a burgonyát, további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk ételízesítővel, felöntjük 1,2 liter vízzel, majd félig lefedve mérsékelt tűzön 30 percig főzzük.

    A levest botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, ízlés szerint chilit és sót, végül a frissen őrölt rózsaborssal illatosítjuk, összeforraljuk.

    Tálaláskor a levest tortilla chips-szel kínáljuk, petrezselyemmel, snidlinggel vagy újhagymával vidámíthatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin