Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres sárgarépa-krémleves

MME MME
30 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A gyömbért, a hagymát, a fokhagymát, a burgonyát, a sárgarépát meghámozzuk. A gyömbért és a hagymát finomra, a burgonyát kisebb kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk.

A felforrósított olajon megforgatjuk az áttört fokhagymát és gyömbért, fél perc múlva rádobjuk a hagymát, 1 perc múlva a sárgarépát és a burgonyát, további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk ételízesítővel, felöntjük 1,2 liter vízzel, majd félig lefedve mérsékelt tűzön 30 percig főzzük.

A levest botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, ízlés szerint chilit és sót, végül a frissen őrölt rózsaborssal illatosítjuk, összeforraljuk.

Tálaláskor a levest tortilla chips-szel kínáljuk, petrezselyemmel, snidlinggel vagy újhagymával vidámíthatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss